Η περίοδος έρευνας για τη δεύτερη φάση του REUMAVID ολοκληρώθηκε

Η δεύτερη έρευνα του έργου REUMAVID ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου. Συνολικά καταγράφηκαν 2.002 απαντήσεις σε αυτή τη δεύτερη φάση (975 από το Ηνωμένο Βασίλειο, 308 από την Ισπανία, 218 από την Ιταλία, 181 από τη Γαλλία, 159 από την Πορτογαλία, 121 από την Ελλάδα και 23 από την Κύπρο), 200 περισσότερες από την προηγούμενη φάση. Αυτό κατέστη δυνατό μόνο χάρη στις προσπάθειες των οργανώσεων ασθενών να διαδώσουν την έρευνα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ασθενείς που συμφώνησαν να συμμετάσχουν στο έργο REUMAVID. Οι συχνότερες ασθένειες σε αυτή τη δεύτερη έρευνα REUMAVID ήταν η ρευματοειδής αρθρίτιδα (53,1%), η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα/αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (24,4%), η οστεοαρθρίτιδα (23,0%) και η ινομυαλγία (17,8%).

Αυτή η δεύτερη έρευνα καλύπτει επίκαιρα θέματα, όπως οι ανησυχίες σχετικά με τον εμβολιασμό και τις μόνιμες επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία. Τις επόμενες εβδομάδες, η ερευνητική ομάδα θα εργαστεί σκληρά για να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες αναλύσεις για να συγκρίνει την τρέχουσα κατάσταση με εκείνη της αρχής της πανδημίας του COVID-19.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις.

Το Reumavid είναι ένα έργο που διεξάγεται από την ομάδα Έρευνας Υγείας & Επικράτειας (HTR) του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης (Ισπανία)

Supported by

© 2021 Με Επιφύλαξη Παντός Δικαιώματος

This website uses its own and third-party cookies to analyze and improve your browsing experience. By continuing to browse, we understand that you accept their use.    More information
Privacidad