Συνέντευξη του Marco Garrido στο APMAAR στην Ιταλία για τα αποτελέσματα του REUMAVID

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους ασθενείς με ρευματικές παθήσεις στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ήταν η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Το 58% των ραντεβού των ρευματολόγων ακυρώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Από αυτούς, το 54% έλαβε διαδικτυακή ή τηλεφωνική διαβούλευση, ενώ το 35% δεν είχε άλλη επιλογή.

Αυτά είναι μερικά από τα δεδομένα από τη μελέτη REUMAVID που παρείχε ο καθηγητής Marco Garrido Cumbrera σε συνέντευξη στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης Morfologie Online, που διεξήχθη από τη δημοσιογράφο Serena Mingolla.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο καθηγητής Marco Garrido εξήγησε τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της μελέτης REUMAVID. Η έρευνα είναι η πρώτη σε διεθνές επίπεδο που παρέχει αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στους ρευματολογικοί ασθενείς, λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλές πτυχές: πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και τη θεραπεία, σωματική και ψυχολογική υγεία, ευημερία και τρόπο ζωής, πρόσβαση σε υπηρεσίες πληροφόρησης και υποστήριξης.

Με την υποστήριξη 14 οργανώσεων ασθενών στην Ευρώπη, στην Ιταλία ήταν η ένωση APMARR που ήταν υπεύθυνη για τη διάδοση της έρευνας, φθάνοντας τους 1.800 Ευρωπαίους με ρευματικές παθήσεις.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=An0iAKDHb7w&feature=youtu.ben

Το Reumavid είναι ένα έργο που διεξάγεται από την ομάδα Έρευνας Υγείας & Επικράτειας (HTR) του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης (Ισπανία)

Supported by

© 2021 Με Επιφύλαξη Παντός Δικαιώματος

This website uses its own and third-party cookies to analyze and improve your browsing experience. By continuing to browse, we understand that you accept their use.    More information
Privacidad