Συνεδρία REUMAVID στο BSR 2021

Μια πλήρης συνεδρία με επίκεντρο το έργο REUMAVID πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021 στο Ετήσιο Συνέδριο της Βρετανικής Ρευματολογικής Εταιρείας (BSR 2021). Το REUMAVID επιλέχθηκε για μια αποκλειστική συνεδρία μεταξύ πολλών άλλων προτάσεων λόγω της ποιότητας και του πεδίου εφαρμογής της μελέτης, καθώς και λόγω της ενσωμάτωσης της σκοπιάς του ασθενούς στην αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας. Επιπλέον, τα αποτελέσματα του REUMAVID παρουσιάστηκαν επίσης σε αυτό το βρετανικό συνέδριο σε μορφή ePoster.

Η Δρα Victoria Navarro προήδρευσε αυτής της συνεδρίας και ο καθηγητής Marco Garrido, μαζί με τους επικεφαλής του βρετανικού κλάδου του έργου: τη Δρα. Helena Marzo Ortega, ρευματολόγο και ερευνήτρια στο NIHR Leeds, και τον Δρα Dale Webb, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Εταιρείας Αξονικής Σπονδυλαρθρίτιδας (NASS). Ο καθηγητής Marco Garrido συζήτησε τους στόχους και τις μεθόδους του έργου, η Δρα Helena Marzo μίλησε για τα αποτελέσματα του REUMAVID που βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ο Δρ Dale Webb μίλησε για το ρόλο των οργανώσεων ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Τα αποτελέσματα έδειξαν καλύτερη διαχείριση και κατάσταση υγείας των Βρετανών ασθενών σε σύγκριση με εκείνους στην υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στα λιγότερο περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσε η βρετανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Αποτελέσματα

Δημογραφικά στοιχεία n=558 ασθενείς με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις,   στο ΗΒ

Διάγνωση%
Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα44,6
Ρευματοειδής αρθρίτιδα41,6
Οστεοαρθρίτιδα 25,6
Γυναικείο φύλο78,7
Μέση ηλικία58,5±13,4
Οικογενειακή κατάσταση (έγγαμος ή σε σχέση)70,8
Εκπαίδευση: πανεπιστημιακές σπουδές54,1
Καθεστώς απασχόλησης35

Το Reumavid είναι ένα έργο που διεξάγεται από την ομάδα Έρευνας Υγείας & Επικράτειας (HTR) του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης (Ισπανία)

Supported by

© 2021 Με Επιφύλαξη Παντός Δικαιώματος

This website uses its own and third-party cookies to analyze and improve your browsing experience. By continuing to browse, we understand that you accept their use.    More information
Privacidad