Τηλεόραση στην Κύπρο

Η μελέτη REUMAVID κάνει την εμφάνισή της στην κυπριακή τηλεόραση. Ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου (CYPLAR), ο σύλλογος ασθενών που ηγείται του κυπριακού τμήματος του έργου REUMAVID προώθησε το πρώτο Δελτίο Τύπου με τα κύρια ευρήματα της έρευνας REUMAVID στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ήρθαν σε επαφή μαζί τους τηλεοπτικά κανάλια για να ερωτηθούν για τη μελέτη και τους στόχους της. Η Σούζη Μακρή, Αντιπρόεδρος του ΑΣΚ  και συνεργάτης της έρευνας ασθενών της μελέτης REUMAVID, εμφανίστηκε σε δύο τηλεοπτικά κανάλια, συγκεκριμένα στο ALPHA TV και το PLUS TV, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής εκπομπής τους. Στη συνέντευξη, η  κα. Μακρή  περιέγραψε  τις κύριες πτυχές του REUMAVID (χώρες, οργανισμοί και εμπλεκόμενοι ενδιαφερόμενοι φορείς, στόχοι και τα κύρια ευρήματα που αναλύουν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην κατάσταση της υγείας των ασθενών με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις).

Πιο συγκεκριμένα, οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν τις κύριες συνέπειες της πανδημίας για τους ανθρώπους που ζουν με ρευματικές παθήσεις, την ευημερία τους, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους. Επιπλέον, ρωτήθηκε για το ρόλο των οργανώσεων ασθενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αν οι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε αυτές για ενημέρωση, υποστήριξη και καθοδήγηση και ποια μέτρα ελήφθησαν από οργανώσεις ασθενών για την υποστήριξη των μελών τους.

Το Reumavid είναι ένα έργο που διεξάγεται από την ομάδα Έρευνας Υγείας & Επικράτειας (HTR) του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης (Ισπανία)

Supported by

© 2021 Με Επιφύλαξη Παντός Δικαιώματος

This website uses its own and third-party cookies to analyze and improve your browsing experience. By continuing to browse, we understand that you accept their use.    More information
Privacidad